Tabbouleh (Maydanoz salatası) tarifi

Maydanozla yapabileceğiniz enfes bir salata tabbouleh. Lübnan mutfağına ait bu salatanın tarifini sizin için Yıldız Öz Samaha hazırladı. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan tabbouleh için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

Tabbouleh (Maydanoz salatası) tarifi
Tabbouleh (Maydanoz salatası) tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 4 bağ maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Nasıl Yapılır
  1. Maydanozların yıkanması
    Maydanozları sirkeli suda bekletip yıkayın.
  2. Maydanozların doğranması
    Küçük demetler halinde bağlayıp doğrayabildiğiniz kadar ince doğrayın. (Robotta çekmeyin. Aksi takdirde maydanoz suyunu salar ve lapalaşır.)
  3. Diğer sebzelerin doğranması
    Kuru soğanı çok küçük doğrayıp maydanoza ekleyin. Domatesi ikiye bölün ve sulu yerlerini ayırın. Daha sonra kalan kısmı çok küçük doğrayın ve ekleyin.
  4. Bulgurun kabartılması
    Diğer bir kasede bulgura sıcak su ilave edin ve şişmesini bekleyin.
  5. Tüm malzemelerin birleştirilmesi
    Bulguru salataya ilave edin ama çok koymayın salatanın tadını değiştirecektir.
  6. Sosun eklenmesi
    Daha sonra limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırarak salatanın üzerine dökün. Güzelce karıştırdıktan sonra servise hazır.
  7. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ185 kcal
ŞEKER2 g
YAĞ17 g
PROTEİN2 g