GeriÇorba Tarifleri Sütlü kabak çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü kabak çorbası tarifi

Sütlü kabak çorbası tarifi

Çorbalar, her mevsim sofralarımızın baş tacı. Sütlü kabak çorbasıyla da tarif listenize bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu çorbanın malzemelerini ve yapılışını sizin için hazırladık. Herkesin beğenerek tüketeceği sütlü kabak çorbasını denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sütlü kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları bol suda yıkayın, uç kısımlarını alıp rendeleyin.

Soğanı da küp küp doğrayın.

Doğradığınız soğanları renk alana kadar zeytinyağında soteleyin.

Kabakları da ilave ederek 5 dakika daha soteleyin.

Tereyağını derin bir tencerede eritmeye başlayın.

Unu dökün ve yaklaşık 3 dakika kadar kavurun.

Soğuk sütü azar azar eklerken güzelce karıştırın.

Sotelediğiniz sebzeleri çorba karışımına ekleyip kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Üzerine dereotu ve baharatları ekleyerek biraz daha kaynattıktan sonra blender’dan geçirin.

Afiyet olsun...