GeriÇorba Tarifleri Sütlü badem çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü badem çorbası tarifi

Sütlü badem çorbası tarifi

Badem bilim insanlarına göre dünyadaki en besleyici yiyecek. Kuruyemiş olarak ara öğünlerde tüketebileceğiniz bademi, tavuk yemeklerine ya da pilavlara eklediğinizde de enfes sonuç veriyor. Biz bu tarifimizde yaratıcılığı bir adım daha ileri taşıdık ve bademle çorba yaptık. İçi bademli, üstü bademli bu çorbayı çok beğeneceksiniz. İşte sütlü badem çorbası tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 130 gram kavrulmamış badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı file badem
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sütlü badem çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip 15-20 dakika bekletin. Bademler yumuşayınca sudan çıkartıp kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz bademleri un haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.

Tereyağını bir tencerede eritip unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Üzerine un haline getirdiğiniz bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Su, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.

File bademleri tereyağında hafif kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.