Süt reçeli tarifi

Birkaç malzeme ile kolayca hazırlanan süt reçeli, kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak. İster kızarmış sıcacık ekmekle isterseniz de kreple tüketin. Tatlılarınızda krema olarak da kullanabileceğiniz bu nefis reçelin her hali ayrı bir güzel. Yapımı oldukça basit ama tek zorluğu pişirirken sık sık karıştırılması. Fakat, her şeye değecek. Hazırsanız, haydi mutfağa! Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...

Süt reçeli tarifi
Süt reçeli tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
Nasıl Yapılır
  1. Geniş bir tencerede süt, vanilya ve şekeri kaynatın.
  2. Süt kaynayınca kabartma tozunu ilave edin.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
  4. Vanilya çubuğunu tencereden çıkarıp ara ara karıştırın.
  5. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.
  6. Ardından kavanoza koyun ve soğuduktan sonra kapağını kapatıp bozdolabında saklayın.
  7. Afiyet olsun...
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ184 kcal
ŞEKER36 g
YAĞ0 g
PROTEİN1 g