GeriTatlı Tarifleri Süt helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süt helvası tarifi

Süt helvası tarifi
Her tatlıya lezzet veren sütün helvasını daha önce denediniz mi?

Her tatlıya lezzet veren sütün helvasını daha önce denediniz mi?

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz

Süt helvası tarifi Nasıl yapılır?

Toz şekeri bir tencereye koyun ve 1 su bardağı sütü üstüne ilave edip ocağa alın. Şeker eriyene kadar ocakta tutun. Şeker erir erimez ocaktan alın ve içine kalan 4 su bardağı sütü ekleyin. Yumurta sarısını da ekleyip çırpın.

Tereyağını yapışmaz bir tavaya alıp eritin ve üstüne unu ve bir fiske tuzu koyup unun kokusu çıkıp sararmaya başlayana kadar kavurun. Kavrulan unun üstüne şekerli süt karışımını dökün ve topaklanmaması için iyice karıştırın. Bu aşamada el blenderı'ndan yardım alabilirsiniz. 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirin. Sonra bu karışımı uygun bir kaba alıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin.

Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ister sıcak ister soğuk yiyin.