GeriTatlı Tarifleri Susuz un helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Susuz un helvası tarifi

Susuz un helvası tarifi
Kaşık helvası olarak da bilinen bu tarifi mutlaka deneyin.

Kaşık helvası olarak da bilinen bu tarifi mutlaka deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram un
  • 250 gram pudra şekeri
  • 400 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon rendesi
  • 150 gram iri dövülmüş fındık
  • 1 paket vanilya

Susuz un helvası tarifi Nasıl yapılır?

Unu bir tencereye koyun, kısık ateşte yavaş yavaş pembeleşinceye kadar kavurun. Yağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Hafifçe kavrulmuş unun içine yumuşatılmış tereyağı koyun ve tekrar kavurma işlemine devam edin.

Diğer yanda iri diş dövülmüş fındığı ilave ederek daha kısık ateşte kavurma işlemine devam edin. Un ve yağ kendini bırakıp karıştırma işlemi kolaylaşınca helvayı ateşten alın. Helvanın içine zaman geçmeden pudra şekeri, vanilya ve limon rendesi koyun, iyice yedirin. Sıcak sıcak kaşığa doldurup üzerine başka bir kaşıkla bastırın.

Şekil verdiğiniz helvaları düz bir tabağa sıralayın.