GeriÇorba Tarifleri Süleymaniye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süleymaniye çorbası tarifi

Süleymaniye çorbası tarifi

Tahmin edebileceğiniz üzere geçmişi Osmanlı sarayına dayanan enfes bir çorba Süleymaniye çorbası. Rivayete göre Kanuni Sultan Süleyman’ın en sevdiği çorbaymış, o nedenle bu adı almış. Yapılışının biraz zahmetli olduğu doğru ancak lezzeti tam anlamıyla sultanlara layık. Sizin de sofranızı saray sofrasına çevirecek bu çorbayı mutlaka denemelisiniz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet kabak
  • Yarım demetten daha az ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yeterince sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Köfte için:

  • 200 gram dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Süleymaniye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Mercimeği yıkayıp süzün ve yeterli miktarda suda haşlayın.

Havuç, kabak, domates ve patatesi rendeleyin.

Diğer tarafta bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.

Rendelediğiniz havuç, kabak, domates ve patatesi sırayla tavaya ekleyerek kavurun.

Yeterince su koyarak hafifçe pişirin.

Daha büyük bir tencerede tereyağını eritin.

Üzerine un ilave ederek kokusu çıkana ve rengi hafif koyulaşana kadar kavurun.

Pişen sebzeleri suyuyla birlikte bu tencereye aktarın.

Haşlanmış mercimeği de suyuyla beraber tencereye boşaltın.

2 diş sarımsak ezip çorbaya ekleyin.

Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin.  

Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.

Köfteler için karıştırma kabına kıyma, tuz ve karabiber alıp yoğurun.

Minik toplar yapın ve köfteleri tavada az tereyağında pişirin.

Ispanakları iyice yıkayın ve küçük küçük doğrayın.

Pişen çorbanın içerisine ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin.

Çorbanız pişince biraz dinlendirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun…