GeriKahvaltılık Tarifleri Sucuklu menemen tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sucuklu menemen tarifi

Sucuklu menemen tarifi

Türkiye'de kahvaltıların iki yıldızı vardır: Sucuk ve yumurta. Bu ikilinin bir araya gelip de iyi sonuç vermediği bir tarif olamaz. Biz de bu noktadan yola çıktık ve sucuklu bir menemen yaptık. Sofrada kapışılacağını garanti edebiliriz...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 15 dilim sucuk

Sucuklu menemen tarifi Nasıl yapılır?

15 dilim sucuğu küçük bir tavada kendi yağında pişirin.

Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyup ince kıydığınız sivri biberleri ekleyip kızartmaya başlayın. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin. Kısık ateşte iyice pişirin. Yumurtaları kırın ve tuzunu ilave edin.

Yumurtaların pişmesine yakın ayrı bir tavada kızartmış olduğunuz sucukları yağı ile birlikte ilave edin. Katlama tekniği ile karıştırın. Menemeniniz hazır.