Su muhallebisi tarifi

Tercihini hafif tatlıdan yana kullananlar için eşsiz bir tarif olan su muhallebisine bayılacaksınız. Üstelik istemezseniz üzerine pudra şekeri serpmeden tamamen şekersiz bir tatlı da elde edebilirsiniz. Adını nereden mi alıyor? Tabii ki piştikten sonra üzerine gezdirilen soğuk sudan.

Su muhallebisi tarifiSu muhallebisi tarifiSu muhallebisi tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 7 bardak süt
  • 1 çorba kaşığı dolusu nişasta
  • 1 çorba kaşığı dolusu un

Üzeri için:

  • Gül suyu veya pudra şekeri (isteğe göre)
Nasıl Yapılır
  1. İlk Ön Hazırlık
    Unu eleyin ve nişastayı ekleyerek karıştırın. Ardından 1 bardak soğuk süt içerisinde ezin, top top olmaması için iyice ezin.
  2. Muhallebi Karışımı Hazırlığı
    Diğer 6 bardak sütü bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayan sütün içine ezilen un ve nişasta karışımını yüksekten sicim gibi akıtarak ilave edin. Sürekli karıştırarak kesintisiz bir şekilde pişirin.
  3. Muhallebinin Pişirilmesi ve Soğutulması
    Servis kabının dibine az miktarda su dökerek muhallebiyi boşaltın. Muhallebi kendiliğinden yayılacaktır. Sonrasında soğuması için oda sıcaklığında bir süre bekletin. Soğuyunca elinizle çok soğuk su serpip kabı sağdan sola sallayarak düzgün hale getirin. En az 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  4. Sunum ve Servis
    Servis edileceği zaman gül suyu ve pudra şekeri ilave ederek üzerini süsleyebilirsiniz.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ132 kcal
ŞEKER18 g
YAĞ0 g
PROTEİN2 g