GeriBalık Tarifleri Somon köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Somon köftesi tarifi

Somon köftesi tarifi

Köfte denince aklımıza genelde etli tarifler geliyor ancak balıkla da çok güzel köfteler yapmak mümkün. Özellikle somon etli yapısıyla bu iş için çok uygun. Tek yapmanız gereken kılçıklarını ayıkladığınız somonları diğer malzemelerle birlikte mutfak robotundan geçirip şekil vermek. Bu çok pratik tarif sofranızın düzenli misafirlerinden olacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kılçığı ayıklanmış somon
  • Yarım su bardağı ekmek kırıntısı
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Somon köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Somonları kılçığını ayıkladıktan sonra küp küp doğrayın. Kalan malzemelerin hepsini mutfak robotunuza alın ve üzerine doğradığınız balıkları ekleyin. Tüm malzemeler homojen bir şekilde karışana dek robottan geçirin.

Fırın kabınıza yağlı kağıt serdikten sonra robottan geçirdiğiniz karışımdan küçük toplar elde ederek yağlı kağıdın üzerine dizin. Önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika boyunca 200 derecede pişirin.

Fırından aldıktan sonra yanına dilediğiniz sosu ekleyerek servis edebilirsiniz.