GeriEt Yemeği Tarifleri Sömelek köfte tarifi (Kıymalı)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sömelek köfte tarifi (Kıymalı)

Sömelek köfte tarifi (Kıymalı)

Kahramanmaraş'ın yöresel lezzetlerinden sömelek köfte tarifi farklı köfteler arasında dikkat çekiyor. Üzerinde yoğurt ve sosuyla yiyenlere mantı keyfi yaşatan sömelek köfte nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte kıymalı sömelek köfte tarifi...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
  • İsteğe göre sarımsak

Sömelek köfte tarifi (Kıymalı) Nasıl yapılır?

Bulgurları geniş bir tepsiye alıp suyu üzerine gezdirin ve bulgurların şişmesi için 5 dakika bekletin.

İrmik, kıyma, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip homojen bir macun kıvamına gelene kadar hafif hafif yoğurun.

Harcınızdan serçe parmak büyüklüğünde köfteler yapın.

Bir tencerede kaynattığınız suya köfteleri atıp 5-6 dakika kadar haşlayın.

Köfteleri bir kenara alıp bir müddet sularının süzülmesini bekleyin.

Tereyağı ve sıvı yağı bir tavada kızdırıp içine baharatları ekleyin.

Köfteleri yağa atıp bir iki kez çevirerek kısa süre kızartın.

Üzerine yoğurdu ve tavadaki yağı gezdirip servis edin.