Sokak pilavı tadında tavuklu pilav tarifi

Karnımızı doyurmak için zaman bulamadığımızda, karşımıza çıkan sokak tezgahlarından aldığımız ve ayaküstü karnımızı doyurduğumuz sokak lezzetleri arasında en sevilen ve en vazgeçilmezlerinden biri tavuklu pilavdır. Şef Rüzgar Sünbül, sizin için sokaktakileri aratmayacak bir tavuklu pilav tarifi hazırladı. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

Sokak pilavı tadında tavuklu pilav tarifi
Sokak pilavı tadında tavuklu pilav tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğüs eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır
  1. Tavukları Haşlama
    Tavukları tencereye yerleştirip üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyin ve kaynatın. Haşlanan tavukları soğumaları için kenara alın. Daha sonra tavukları tiftikleyin.
  2. Pirinçleri Hazırlama
    Pirinçleri ılık suda bekletip nişastasının çıkmasını sağlayın. Pilav tenceresinde yağı erittikten sonra şehriyeleri ekleyip kavurun. Ardından pirinçleri ve tavukları ekleyin, kavurmaya devam edin.
  3. Pilavın Pişirilmesi
    1 su bardağı tavuk suyu ve 2 su bardağı kaynar suyu ekleyerek tuz ve karabiberle tatlandırın. Karıştırıp kısık ateşte pilavı pişirin. Kapağı kapalı şekilde arada bir karıştırarak pişirme işlemini tamamlayın.
  4. Servis
    Pilav suyunu çekip tane tane olduğunda altını kapatın. Pilavı birkaç dakika dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirin.
  5. Afiyet Olsun! 🍲
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ396 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ11 g
PROTEİN40 g