GeriMeze Tarifleri Söğürme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Söğürme tarifi

Söğürme tarifi

Patlıcan yemeklere çok yakıştığı gibi mezelere de çok yakışıyor. Örneğin közlenmiş patlıcanla yapılan söğürmenin lezzetine doyum olmuyor. Özellikle kebapların ve etin yanına çok yakışan söğürmenin tarifini aşağıda bulabilirsiniz. İşte bostan patlıcanla yapılan nefis söğürme tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Maydanoz

Söğürme tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları yıkayıp kurulayın.

Mangalda ya da fırında közleyip kabuklarını soyun.

Patlıcanların içlerini parmak boyunda doğrayın.

Domatesleri de soyup küp küp doğrayın.

Biberleri çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince uzun doğrayın.

Sarımsakları ince ince kıyın.

Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun.

Domatesleri de soğana ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Biberleri de ekleyip kavurmayı sürdürün.

Birkaç dakika kavurduktan sonra patlıcan, tuz ve şekeri diğer malzemelere ilave edin.

İnce ince kıydığınız sarımsakları da diğer sebzelere ekleyin.

Son olarak 1 çay bardağı su ekleyip, patlıcanlar suyu çekene kadar pişirin.

Maydanozları ince ince kıyın. Patlıcanların üzerine serpin.

Söğürme servise hazır, afiyet olsun!