GeriÇorba Tarifleri Soğuk ayran çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğuk ayran çorbası tarifi

Soğuk ayran çorbası tarifi

Ayran aşı çorbası diye de bilinen soğuk ayran çorbası, özellikle yaz sofralarınız için müthiş bir lezzet. Hem çok doyurucu hem de oldukça hafif olan soğuk ayran çorbasını yapmak, önceden haşladığınız bulgurunuz ve nohudunuz varsa 5 dakikalık iş. Siz de bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 3 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tutam dereotu
  • 4 su bardağı su

Soğuk ayran çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Buğdayı ve nohudu 8-10 saat önceden ıslatıp kabartın.

Çorbayı pişireceğiniz zaman buğdayları süzüp durulayın ve tencereye alın.

Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip buğdayları haşlamaya bırakın.

Nohudu da aynı şekilde süzüp ayrı bir tencerede haşlayın.

Buğdayların pişmesine yakın haşlanan nohutları da tencereye ekleyin ve hepsini 5 dakika daha haşlayın.

Tencereyi ocaktan alıp süzdükten sonra soğuması için kenara alın.

Diğer yanda yoğurdu sulandırıp ayran yapın.

Nane ve dereotunu ince ince kıyıp tuzla birlikte ayrana ekleyin.

Soğuyan buğday ve nohudu da ayrana ilave edin.

Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…