Yazarımız Vedat Milor'un "Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?" anketinde sonuç yüzde 51 soğanlıdan yana çıktı. Peki soğanlı menemen nasıl yapılır? Bu tarif yüzde 49'un içinde bulunan ve yeni şeyler denemeye hazır olanlara geliyor...
Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:2 Kişilik
Süre:30 dk
Kolay
Malzemeler
3 adet yumurta
3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Tereyağ
Pul biber
Nasıl Yapılır
Tavaya Sıvı Yağ Eklemek:
Tavaya sıvı yağ ekleyin.
Biberleri ve Soğanı Kavurmak:
İnce ince kıyılmış sivri biberleri tavaya ekleyin ve kızarana kadar soteleyin. Daha sonra ince kıyılmış soğanı ekleyin. Kavurun.
Domatesleri ve Baharatları Eklemek:
Kavurma işleminden sonra rendelenmiş domatesleri tencereye ilave edin. Yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Sonra yumurtaları tavaya kırın. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
Tereyağı ile Karıştırmak ve Servis Etmek:
Ocaktan almadan önce küçük bir parça tereyağı ekleyin ve katlama tekniğiyle karıştırın. Menemeni servis tabağına alın.