GeriMeze Tarifleri Soğan turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan turşusu tarifi

Soğan turşusu tarifi

Geçmişte turşu denince aklımıza soğan pek gelmezdi ancak son yıllarda özellikle burger restoranları sayesinde soğan turşusu da hayatımıza girdi. Soğan turşusunu yapmak için farklı tekniklerden söz etmek mümkün. Bazı turşular 2-3 hafta içinde yemeye hazır hale gelirken bu tarifimizdeki soğan turşusu hızlı olgunlaşıyor. Hızlı derken dakikalardan bahsediyoruz. Siz de pratik soğan turşusunu denemek isterseniz işte tarifimiz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber

Soğan turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları piyazlık doğrayın.

Sos tenceresini ocağa alıp içinde suyu ısıtın.

İKİ FARKLI SOĞAN TURŞUSU TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Şekeri ilave edip karıştırarak eritin.

Tuzu ve sirkeyi de ilave edin.

Soğanları tencereye ekleyip tencereyi ocaktan alın.

Malzemeyi kavanoza aktarıp soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığına gelince servis edebilir ya da buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun…