Soğan halkası tarifi

Çıtır çıtır kızarmış soğan halkaları, en sevilen atıştırmalıkların başında geliyor. Özellikle burgercilerde çok sık karşımıza çıkan soğan halkalarını, dondurulmuş halde alıp kızartabileceğiniz gibi kendi soğan halkanızı kendiniz de yapabilirsiniz. Birkaç temel malzemeyle yapabileceğiniz soğan halkaları, ev partilerinde vazgeçilmezleriniz arasına girecek. İşte soğan halkalarının yapılışı…

Soğan halkası tarifi
Soğan halkası tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 2 adet büyük beyaz soğan
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı kadar çekilmiş kuru ekmek
  • Sıvı yağ
Nasıl Yapılır
  1. Dış kaplamanın hazırlanması
    Un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi derin bir kasede birleştirin. Yumuşak bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın. Karışıma yumurtayı ekleyin ve tekrar karıştırın. Ardından sütü yavaşça ekleyerek koyu ancak akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
  2. Soğanların dilimlenmesi
    Soğanları 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Her dilimi 2-3 katman halinde açarak halkalar oluşturun.
  3. Soğanların panelenmesi
    Hazırladığınız soğan halkalarını önce nişastaya, ardından hamura ve son olarak kuru ekmek kırıntılarına bulayarak kaplayın.
  4. Kızartma işlemi
    Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hazırladığınız soğan halkalarını kızgın yağa atın ve altın rengi olana kadar kızartın.
  5. Servis önerisi
    Kızartılmış soğan halkalarını sıcak olarak servis yapın. Üzerlerine isteğe bağlı olarak sarımsak tozu ve toz kırmızı biber serpebilirsiniz. Ayrıca peynir ekleyerek peynirli soğan halkası da yapabilirsiniz.
  6. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ502 kcal
ŞEKER7 g
YAĞ21 g
PROTEİN13 g