GeriAtıştırmalık Tarifleri Soğan halkaları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan halkaları tarifi

Soğan halkaları tarifi

Severek yediğiniz soğan halkalarını evde kendiniz yapmaya ne dersiniz?

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2,5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet soğan
  • 3/4 su bardağı maden suyu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket çıtır pane harcı

Soğan halkaları tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları soyup yuvarlak dilimleyin. Soğanların dışından iki sırasını bırakarak içlerini çıkarın. Yumurta akını tuzla köpük haline gelinceye kadar çırpın. Başka bir kapta un, maden suyu, sıvı yağ ve tuzu çırpın. Sonra içine çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırın. Ardından soğan halkalarını önce bu karışıma sonra da pane harcına bulayın ve kızgın yağda kızartın.