GeriBörek Tarifleri Sodalı galeta unlu çıtır börek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sodalı galeta unlu çıtır börek

Sodalı galeta unlu çıtır börek
Bu börek tarifi şimdiye kadar yediğiniz tüm böreklerden daha çıtır olacak!

Bu börek tarifi şimdiye kadar yediğiniz tüm böreklerden daha çıtır olacak!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 50 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
  • 1,5-2 su bardağı galeta unu
  • 1 şişe maden suyu
İçi için:
  • Arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi (kıyma, patates ve kaşar peynir) kullanabilirsiniz.

Sodalı galeta unlu çıtır börek Nasıl yapılır?

Yufkaları dörde kesin. 16 adet üçgen elde edin. Her bir üçgenin üzerine yumurta fırçası yardımıyla yeteri kadar sıvı yağ sürün. Boyuna ikiye katlayın. Geniş ucuna iç harçtan koyun. Her iki ucunu hafifçe içe katlayın. Sigara böreği şeklinde gevşek olarak sarın. Eritilmiş tereyağının içine kalan sıvı yağı ekleyip karıştırın. Böreklerin her yanına yağ karışımını sürün. Tamamını önce maden suyuna, sonra galeta ununa bulayın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.