GeriÇorba Tarifleri Sıraysır (Sireysil) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıraysır (Sireysil) tarifi

Sıraysır (Sireysil) tarifi

Sıraysır ya da sireysil, Adana ve Hatay gibi güney illerimizin mutfaklarında karşımıza çıkan, pilav ile çorba arasında bir kıvama sahip bir lezzet. Yapılışı oldukça pratik olan sıraysırın malzemesi de çok az ve çok ekonomik. Dilerseniz içine haşlanmış yeşil mercimek de ilave edebileceğiniz sıraysır için malzemeler ve yapım aşamaları aşağıda. Kolay gelsin…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kalın bulgur
  • 1 litre su
  • 1 kilogram yoğurt
  • Tuz

Sıraysır (Sireysil) tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru diriliği kaybolmayacak şekilde haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın.

Soğuyan bulgura yoğurdu ve tuzu ekleyip harmanlayın.

Eğer yoğurdunuz çok sulu değilse biraz su ekleyip sıraysırın kıvamını açabilirsiniz. Afiyet olsun…