GeriHamur İşi Tarifleri Simit tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Simit tarifi

Simit tarifi
Abone Olgoogle-news

Hem ayak üstü atıştırmalık olarak, hem de hafta sonu kahvaltılarının çıtır lezzeti olarak gönüllere taht kuran sıcak bir simite kimse hayır diyemez. Sokakların dört bir köşesinde ‘sıcak simit’ diye bağıran satıcıların yanından almadan geçmek ne mümkün. Peki çayın en iyi arkadaşı olan simit evde nasıl yapılır? Arasına koyacağınız domates, salatalık ve peynirle muhteşem bir kahvaltı olan simit tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı un

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 kase susam

Simit tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyun ve karıştırın.

Ardından içerisine yumurtayı da kırarak güzelce karıştırın.

Bu karışımın içerisine azar azar un ilave edin.

Tuzu da ekleyerek güzelce yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalandıktan sonra minik bezeler halinde ayırın.

Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın ve ikisini birbirine örgü biçimde sarın. Ardından uçlarını birleştirin.

Suyla pekmezi karıştırın.

Susamları da hafif kavurun ve soğumaya bırakın.

Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 25-30 dakika kadar pişirin.

Çıtır simitleriniz hazır. Afiyet olsun...

Ev Yapımı Simit | Mucize Lezzetler