Şimdi kerevizin tam zamanı: Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır?

Sofralarını hafif ama lezzetli bir sebze yemeğiyle renklendirmek isteyenler için kereviz en doğru seçim. Portakal suyu ve havuçla buluştuğunda hem aroması hem de rengiyle iştah açıyor. Hafifliğiyle öğle yemeklerinden davet sofralarına kadar her menüye yakışan bu tarif, kerevizi sevmeyenlerin bile fikrini değiştirecek.

Şimdi kerevizin tam zamanı: Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır
Haberin Devamı

Mevsim sebzeleriyle hazırlanan kereviz yemeği hem hafifliğiyle hem de besleyici içeriğiyle kış sofralarının favorileri arasında. Zeytinyağının aromasıyla da birleşen bu özel lezzet, hem sağlıklı hem de her öğüne uyum sağlayan bir seçenek haline geliyor.

KEREVİZ PİŞİRİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

  • Öncelikle kereviz seçimine dikkat edin. Aldığınız kerevizin ağır, tok ve dolgun yapıda olması gerekir.
  • Kerevizlerin kararmaması ve kendine has kokusunun hafiflemesi için; soyduktan sonra limonlu ve sirkeli suda yaklaşık 20 dakika bekletin.
  • Zeytinyağlı yemeklere narenciye çok yakışır. Kerevize en çok portakal uyum sağlar. Kereviz yemeğine mutlaka portakal suyu ekleyin.
  • Kereviz yemeği piştikten sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Bu sayede hem daha parlak görünür hem de lezzeti artar.

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

  • Kerevizleri soyup limonlu ve sirkeli suda bekletin.
  • Havuçları, patatesi ve soğanı doğrayın.
  • Tencereye zeytinyağını alın, soğanı kavurun. Havuçları ve patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kerevizleri ilave edip çevirin.
  • Portakal suyu, tuz ve suyu ekleyip kapağını kapatın.
  • Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Oda sıcaklığına gelince servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Afiyet olsun!