GeriHamur İşi Tarifleri Sıkma tarifi (Patatesli)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıkma tarifi (Patatesli)

Sıkma tarifi (Patatesli)

Özellikle Adana ilimizde sıklıkla yapılan patatesli sıkma tarifi kolay yapımı ve günün her öğününde yiyebileceğiniz özellikleriyle sevilen tarifler arasında yer alıyor. Peynirli, kıymalı gibi farklı iç harçlarıyla hazırlanabilen sıkma tarifini bu kez patatesli olanıyla beğeninize sunuyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kilogram un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • Tuz
  • Su

İç harcı için;

  • 3 tane patates
  • 1 tane soğan
  • Yarım çay kaşığı kadar kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı salça

Sıkma tarifi (Patatesli) Nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri haşlayın ve çatalla iyice ezin.

Diğer yandan soğanı doğrayıp tavada kavurun ve salçasını ekleyin.

Son olarak baharatları da ilave ettikten sonra patatesleri karışıma ekleyin.

Hamuru için; un, tuz, maya ve suyu yoğurarak bir hamur elde edin.

Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru küçük bezelere ayırıp yemek tabağı büyüklüğünde açın ve her iki tarafını da tavada pişirin.

Tavadan aldığınız hamurların üzerine fırçayla tereyağı sürün ve iç harcından ekleyip rulo yapın.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…