Sıkma tarifi (Patatesli)

Özellikle Adana ilimizde sıklıkla yapılan patatesli sıkma tarifi kolay yapımı ve günün her öğününde yiyebileceğiniz özellikleriyle sevilen tarifler arasında yer alıyor. Peynirli, kıymalı gibi farklı iç harçlarıyla hazırlanabilen sıkma tarifini bu kez patatesli olanıyla beğeninize sunuyoruz. Şimdiden afiyet olsun...

Sıkma tarifi (Patatesli)
Sıkma tarifi (Patatesli)
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kilogram un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • Tuz
  • Su

İç harcı için;

  • 3 tane patates
  • 1 tane soğan
  • Yarım çay kaşığı kadar kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı salça
Nasıl Yapılır
  1. **Patatesleri Haşlayın ve Ezin**
    Patatesleri haşlayın, sonra çatalla iyice ezin.
  2. **Soğanı Kavurun ve Salça Ekleyin**
    Soğanı doğrayın ve tavada kavurun. Salçasını ekleyin.
  3. **Baharatları ve Patatesleri Karışıma Ekleyin**
    Baharatları ilave ettikten sonra patatesleri karışıma ekleyin.
  4. **Hamuru Hazırlayın ve Dinlendirin**
    Un, tuz, maya ve suyu yoğurarak hamur elde edin. Hamuru örtüp dinlenmeye bırakın.
  5. **Hamuru Açın ve Pişirin**
    Dinlenen hamuru küçük bezelere ayırın. Yemek tabağı büyüklüğünde açın ve tavada her iki tarafını da pişirin.
  6. **İç Harçla Doldurun ve Rulo Yapın**
    Tavadan aldığınız hamurların üzerine tereyağı sürün. İç harçtan ekleyip rulo yapın.
  7. **Sıcak Servis Edin**
    Sıcak servis yapın. Afiyet olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ146 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ3 g
PROTEİN5 g