GeriHamur İşi Tarifleri Sıkma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıkma tarifi

Sıkma tarifi

Sıkma, Adana mutfağına ait enfes bir hamur işi. Oldukça pratik ve lezzetli olmasının yanı sıra, farklı malzemelerle de yapılabildiği için de her gün yeseniz sıkılmazsınız. Biz bu tarifimizde peynir, maydanoz, taze soğan ve domates kullandık ama siz isterseniz patatesli ya da ıspanaklı sıkma da yapabilir, çayın yanında ya da kahvaltıda afiyetle tüketebilirsiniz. Öyleyse gelsin tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 kilogram un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • Tuz
  • Su

İç harcı için:

  • 1 kase lor peyniri (beyaz peynir ya da çökelek de olabilir)
  • 2 adet domates
  • Maydanoz
  • Birkaç dal yeşil soğan
  • Pul biber
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Sıkma tarifi Nasıl yapılır?

Un, tuz, maya ve suyu yoğurarak bir hamur elde edin.

Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.

Bu esnada iç harcı için domates, maydanoz ve yeşil soğanı ince ince doğrayın ve peynirle karıştırın.

Dinlenen hamuru küçük bezelere ayırıp yemek tabağı büyüklüğünde açın ve her iki tarafını da tavada pişirin.

Tavadan aldığınız hamurların üzerine fırçayla tereyağı sürün ve iç harcından ekleyip rulo yapın.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…