GeriSebze Yemeği Tarifleri Semizotu yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Semizotu yemeği tarifi

Semizotu yemeği tarifi

Semizotu, yazın şifa deposu besinlerinden. Omega-3 yönünden zengin olan semizotunu salata olarak da değerlendirebilirsiniz. Ancak yemeği de çok lezzetli. Peki semizotu yemeği nasıl yapılır? Evde semizotu yemeği için kolay tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

Semizotu yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Semizotlarını güzelce yıkayıp süzün.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı bir tencerede ısıtın.

Soğanı tencereye ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

Daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Semizotlarını tencereye ekleyip 2 dakika kavurduktan sonra bulguru da ekleyin.

Bulgurun üzerine sıcak suyu ve tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

Kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.

Yemeğiniz hazır olunca, üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...