GeriMeze Tarifleri Semizotu turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Semizotu turşusu tarifi

Semizotu turşusu tarifi

Semizotu ilkbahar ve yaz aylarının en sevilen sebzelerinden. Üstelik tam bir sağlık deposu. Peki semizotuyla nefis bir turşu yapıp bu sebzeyi sofranızda dört mevsim misafir etmeye ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’se semizotu turşusunun yapılışını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram semizotu
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç süs biberi
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar su
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı şeker

Semizotu turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Semizotunu ayıklayıp temizleyin.

Aralarına sarımsak dişlerini ve acı biberleri rastgele dağıtarak semizotlarını kavanoza doldurun.

Su, tuz, şeker ve sirkeyi bir kasede karıştırıp kavanozdaki sebzelerin üzerine ekleyin.

Turşunuz 3 gün içinde yemeye hazır hale gelecektir. Afiyet olsun…