Şekersiz muhallebi tarifi

Yulafın doyuruculuğu ve çileğin ferahlığı bir araya geldiğinde, ortaya hem hafif hem de tatlı ihtiyacını karşılayan nefis bir lezzet çıkıyor. Sütlü tatlı sevenler için besleyici bir alternatif olan bu muhallebiyi, diyet dönemlerinde de gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun1

Şekersiz muhallebi tarifi
Şekersiz muhallebi tarifi
cakeServis:2 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 150 gram çilek
  • 500 mililitre süt
  • Yarım çay bardağı elma konsantresi
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
Nasıl Yapılır
  1. Muhallebinin hazırlanması
    Süt, elma konsantresi ve mısır nişastasını karıştırın. Ocakta kıvam alana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra Hindistan cevizi yağını ekleyin. Kaselere bölüştürün ve buzdolabına kaldırın.
  2. Yulafların hazırlanması
    Yulafları yağsız tavada kavurun ve soğumaya alın.
  3. Servis aşaması
    Soğuyan muhallebilerin üzerine sırayla yulafları ve dilimlediğiniz çilekleri dizin. Üzerine nane filizi ekleyip servis edebilirsiniz.
  4. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ279 kcal
ŞEKER14 g
YAĞ2 g
PROTEİN6 g