GeriKahvaltılık Tarifleri Şeftali reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftali reçeli tarifi

Şeftali reçeli tarifi

Şeftali reçeli, hem nefis tadı hem de hoş kokusuyla kahvaltı sofralarınıza renk katacak. İster kızarmış ekmek isterseniz pankek ile birlikte tüketebilirsiniz. Ayrıca tatlılarınız için sos olarak da kullanabilirsiniz. Peki şeftali reçeli nasıl yapılır? İşte kahvaltılarınızı süsleyecek şeftali reçeli tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram şeftali
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Şeftali reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp minik küpler halinde doğrayın.

Daha şeftalileri derin bir tencereye alın ve üzerine de şekeri ekleyin. Yaklaşık 1-2 saat kadar bekletin

Şeftaliler suyunu salmaya başlayınca tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın.

Reçeliniz kıvamını alınca limon suyu ve yarım çay kaşığı tereyağ ilave edin ve 20 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Soğuyan reçelinizi kavanozlara doldurun.

Afiyet olsun...