GeriKahvaltılık Tarifleri Şeftali reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftali reçeli tarifi

Şeftali reçeli tarifi

Günümüzde her marketin raflarında bulunan reçel, evde hazırlanan doğal ve organilk reçellerin yerini tutmuyor. Özellikle içinde korucuyu madde bulunan market reçelleri sağlığına dikkat eden kişiler tarafından tercih edilmiyor. Evde reçel yapmak isteyenler de bundan dolayı reçel tariflerini internette araştırıyor. İşte, yapımı kolay şeftali reçeli tarifi ve malzemeleri.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram şeftali
  • 750 gram toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Şeftali reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Şeftalileri ilk olarak yıkayın ve süzgeçte süzün.

İyice kuruduktan sonra kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.

Küp küp doğradığınız şeftalileri derin bir kaba boşaltın ve üzerine şekerin tamamını ilave edin.

Bu şekilde ortalama 1 saat beklettikten sonra, ocağa alarak harlı ateşte kaynatmaya başlayın.

Tencerenin kapağını kapatarak 3 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin.