GeriKahvaltılık Tarifleri Şeftali reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftali reçeli tarifi

Şeftali reçeli tarifi

Kahvaltı sofralarımızın baş ucunda yer alan reçel, farklı meyvelerle ve kıvamlara Türk muftağının eşsiz lezzetleri arasında yer tutuyor. Hemen hemen her marketin raflarında bulunan reçel, evde yapılan doğal reçel gibi olmuyor. Reçel sevenler yaz ayları ile beraber pazar tezgahlarına çıkan şeftaliyle beraber, şeftali reçeli ile ilgili tarifleri araştırmaya başladı. Peki, şeftali reçeli nasıl yapılır? İşte cevabı...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram şeftali
  • 750 gram toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Şeftali reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Şeftalileri ilk olarak yıkayın ve süzgeçte süzün.

İyice kuruduktan sonra kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.

Küp küp doğradığınız şeftalileri derin bir kaba boşaltın ve üzerine şekerin tamamını ilave edin.

Bu şekilde ortalama 1 saat beklettikten sonra, ocağa alarak harlı ateşte kaynatmaya başlayın.

Tencerenin kapağını kapatarak 3 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin.