GeriKurabiye Tarifleri Şeftali kurabiyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeftali kurabiyesi tarifi

Şeftali kurabiyesi tarifi

Şekliyle göze tadıyla damağa hitap eden şeftali kurabiyesi şık beş çayı masalarına konuk oluyor. Yapımı her ne kadar oyalayıcı olsa da sonucu buna değer bulacağınızdan eminiz. Peki, şeftali kurabiyesi nasıl yapılır? İşte, evde kolay şeftali kurabiyesi tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Hamuru için;

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 su bardağı un
  • 1 tutam karbonat
  • 1 tutam tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • Turuncu ve sarı gıda boyası
  • Su

Şeftali kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?

Muhallebisi için; margarin hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve margarini ekleyerek çırpın. Ilındıktan sonra buz dolabında soğumaya bırakın.

Hamuru için; yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç malzemeleri ekleyin ve yoğurun.

Ardından un ve kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan bir kıvam elde edin.

Hamurdan ceviz kabuğu kadar alıp yarım ceviz şeklini verin.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Fırından çıkan kurabiyeleri kısa bir süre dinlendirin. İki adet kurabiyenin arasına hazırladığınız kremadan sürün birbirine yapıştırın. Tüm kurabiyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Turuncu ve kırmızı gıda boyasını ayrı ayrı kaselere alın. Yarım su bardağı suyla karıştırın. Toz şekeri çukur bir kaseye alın.

Şeftali kurabiyelerin bir yüzünü turuncu renkli, bir yüzünü kırmızı renkli suya batırıp toz şekere bulayın.

Geniş bir servis tabağına alıp çok fazla bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun...