Sebzeli lazanya tarifi

Lazanya denince akla genellikle kıymalı sosla yapılan tarifler geliyor ancak et kullanmadan da nefis bir lazanya yapabilirsiniz. Kabak ve ıspanağın lezzet kattığı vejetaryen sebzeli lazanya tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Et yiyenlerin de çok beğeneceği bu lazanya tarifi sizin için. Afiyet olsun...

Sebzeli lazanya tarifi
Sebzeli lazanya tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • Taze lazanya hamuru ya da yarım paket hazır lazanya
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 250 gram ıspanak yaprağı
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 yaprak taze fesleğen
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi

Üzeri için:

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır
  1. Soğan ve sarımsakların doğranması
    Soğanları yemeklik doğrayın ve sarımsakları ufak parçalar halinde hazırlayın.
  2. Beşamel sosun yapılması
    Tereyağını sos tenceresinde eritin, unu ekleyip hafifçe kavurun. Soğuk sütü yavaşça ekleyerek topaklanmasını engelleyin. Sonra baharatları ekleyin.
  3. Lazanya tabanının oluşturulması
    Fırın kabını yağlayın, ilk katman için lazanya yaprağını tabana serin ve üzerine beşamel sos sürün.
  4. Katmanların eklenmesi
    Kabak dilimlerini yerleştirin, ardından tekrar lazanya yaprağı serin ve beşamel ile ıspanaklı sos ekleyin. Bu işlemi sırayla tekrarlayarak en üst katmanı beşamel sosla tamamlayın.
  5. Pişirme aşaması
    Fırını 180 dereceye ısıtın, lazanyayı fırına vererek 15 dakika kadar pişirin. Sonra kaşar rendesini serpip tekrar fırına verin, kaşarlar eriyene ve kızarana kadar pişirin.
  6. Servis önerisi
    Fırından alıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  7. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ423 kcal
ŞEKER10 g
YAĞ25 g
PROTEİN13 g