GeriMakarna Tarifleri Sebzeli lazanya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli lazanya tarifi

Sebzeli lazanya tarifi
Tadına doyum olmayacak eşsiz bir lezzet...

Tadına doyum olmayacak eşsiz bir lezzet...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram un
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Üzeri için:

  • 50 gram toz parmesan peynir veya kaşar peyniri

Sebzeli iç için:

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 50 gram domates salçası
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 dal taze kekik
  • 50 mililitre elma sirkesi
  • 500 mililitre kahverengi et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Beşamel sos için:

  • 60 gram tereyağ
  • 60 gram un
  • 500 mililitre süt
  • Bir tutam toz muskat
  • Yarım soğan
  • 3 diş karanfil
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli lazanya tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, tuz ve zeytinyağını karıştırın, sert bir hamur olana kadar yoğurun. Streç film ile sarın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Hamuru ikiye bölün ve un yardımıyla makinede açın. Makinede 7 numaraya kadar açmanız yeterlidir (Makine yoksa merdane ile açabilirsiniz, mantı hamuru kalınlığında olmalı). Soğan, sarımsak, havuç ve kırmızıbiberi küp doğrayın, kızgın tavada sırasıyla soteleyin. Kırmızı şarabı veya sirkeyi ekleyin. Salçayı da ekleyin ve sotelemeye devam edin. Ardından küp küp doğranmış domates ve et suyunu ekleyip ocaktan indirin. Taze kekik, tuz ve karabiber ilave edin.

Soğan cloute için yarım soğanın üzerine 1 adet defne yaprağı koyun ve 1 adet karanfili defne yaprağının üzerine batırın. Sütü soğan cloute ile kaynatın ve kenara alın. Süt soğuyunca soğanı içinden alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun ve soğutun. Soğuyunca sütü ekleyip sürekli karıştırın ve kısık ateşte tıkırdatın. Tuz, karabiber ve muskat ile lezzetlendirin. Daha sonra lazanyayı kabın ölçüsü büyüklüğünde kesin. Orta büyüklükteki bir fırın kabının altına çok az beşamel sostan sürün. Lazanyadan bir parça üzerine koyun ve elinizle bastırın. Üzerine yeteri kadar sebzeli harçtan yayın. Sebzeli harcın üzerine yeteri kadar beşamel sos sürün. Lazanya ve harç bitene kadar kat kat bu işlemi uygulayın. En son üzerine kalan sebzeli karışımı yayın ve beşamel sos sürün. Üstüne parmesanı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.