GeriHamur İşi Tarifleri Sebzeli kiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli kiş tarifi

Sebzeli kiş tarifi

Kiş mutfağımıza Fransa’dan misafir bir lezzet. Çayın yanına da ana yemeklere de çok yakışıyor. Ancak zaman zaman kiş hamuru hazırlamak, o kıtırlığı tutturmak zor olabiliyor. Böyle durumlarda hamursuz sebzeli kiş yardımınıza koşacak. İçeriğinde bol miktarda yumurta ve sebze bulunduğu için oldukça sağlıklı ve besleyici olan hamursuz sebzeli kişi siz de kolayca yapabilirsiniz. Biz tarifimizde kabak, brokoli, karnabahar ve havuç kullandık ancak siz dilerseniz farklı sebzelerle farklı lezzetler de yaratabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 10 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 mililitre krema
  • 200 gram kaşar
  • 150 gram brokoli
  • 100 gram karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sebzeli kiş tarifi nasıl yapılır?

Brokoli ve karnabaharı haşlayın.

Havuçları ve kaşarı ayrı ayrı rendeleyin.

Taze soğanları ince ince doğrayın.

Kabakları güzelce yıkayıp soymadan rendeleyin ve suyunu sıkın.

Yumurta, un ve tuzu bir kasede karıştırın.

Kabakları da bu karışıma ilave edin.

Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin.

Kabakları bir kevgir yardımıyla hamurun içinden alıp kalıba aktarın.

Yumurtalı karışımı ise kenara alın.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp kalıbı fırına verin ve 15 dakika kadar pişirin.

Yumurtalı karışıma krema, kaşar rendesi ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Fırından çıkardığınız kalıba sebzeleri yerleştirin.

Unlu yumurtalı karışımı sebzelerin üzerine dökün.

Kalıbı yeniden fırına verin ve 25 dakika kadar daha pişirin.

Fırından çıkarıp dilimlediğiniz sebzeli kişi sıcak servis edin. Afiyet olsun…