GeriPilav Tarifleri Sebzeli bulgur pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Sebzeli bulgur pilavı tarifi
Abone Olgoogle-news

Bulgur kökenleri 12 bin yıl öncesine dayanan bir Anadolu değeri. Tam bir sağlık ve lezzet deposu olan doyurucu ve besleyici bulguru, biz bu kez sebzelerle aynı tencerede buluşturup besin değerini bir parça daha artırdık. Çok da nefis olduğunu söyleyebiliriz. Siz de denemek isterseniz sebzeli bulgur pilavı tarifimiz huzurlarınızda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 dal pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı bulgur
  • Sıvı yağ
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Pul biber

Sebzeli bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?

Kabak ve havuçları küp küp, pırasaları ise ince ince doğrayın.

Sıvı yağı tencereye alıp önce pırasaları, sonra havuçları son olarak da kabakları ekleyip kavurun.

Bulgurları yıkayıp tencereye ilave edin.

4 bardak sıcak suyu da ekleyip kapağını kapatın.

Bulgur suyu çektikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.