GeriHamur İşi Tarifleri Sarıyer Böreği Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarıyer Böreği Tarifi

Sarıyer Böreği Tarifi

Normalde Sarıyer böreği el açması olurken, evde kolay ve pratik bir şekilde hazır yufkadan sevdiklerinize Sarıyer böreğini hazırlayıp paylaşmak isterseniz, işte kuş üzümlü kıymalı namı değer Sarıyer böreği Selma Mollaoğlu tarifiyle karşınızda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos malzemesi:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

İç malzemeleri:

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber -tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
  • Yeteri kadar zeytinyağı

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağı

Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl yapılır?

Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin.

Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları ve dolmalık fıstığı pembeleşene kadar kavurun.

Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kuş üzümlerinin suyunu süzün. Kıyma suyunu çekince kuş üzümü ve baharatları ekleyip karıştırın.

Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin. Süt, yağ, yumurta karışımını güzelce çırpın. Yufkanın üzerine fırçayla her tarafını bolca ıslatacak şekilde sostan sürün.

Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın.

Yine yeteri kadar sostan sürün. Geniş tarafına yeteri kadar iç malzemeden koyun.

Kenar kısımları hafif içe katlayın.

Güzelce rulo şeklinde sarın.

Her iki ucu iç kısmın ortasına gelecek şekilde katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.

Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine 1 çay kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta karışımı sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.