GeriPilav Tarifleri Sarımsaklı bulgur tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsaklı bulgur tarifi

Sarımsaklı bulgur tarifi

Sarımsaklı bulgur Balıkesir mutfağına ait bir yemek. Geçmişte tavşan etiyle yapılıyormuş ama günümüzde daha çok tavuk kullanılıyor. Peki sarımsaklı bulgur nasıl yapılır? İşte evinde farklı bir lezzet arayanların mutlaka denemesi gereken pratik ve lezzetli sarımsaklı bulgur yemeği.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 su bardağı bulgur
  • Su
  • 1 baş sarımsak
  • Zeytinyağı

Sarımsaklı bulgur tarifi Nasıl yapılır?

Tavuğu bol suda haşlayın.

Suyunu süzüp yeniden tencereye aktarın.

Bulgurları bu suda lapa kıvamına gelene kadar haşlayın.

Bu esnada tavuğun etlerini ayırıp didikleyin.

Bulgur lapasını tepsiye boşaltın.

Üzerine didiklenmiş tavuk etlerini serpiştirin.

Sarımsakları ezip bulgurlara ekleyin ve karıştırın.

Üzerine çiğ zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun…