GeriTatlı Tarifleri Saray sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saray sarması tarifi

Saray sarması tarifi

Saray sarması hafifliğiyle ve lezzetiyle sütlü tatlılar arasında en sevilenlerin başında geliyor. Sadrazam lokumu ya da sultan lokumu olarak da bilinen bu tatlının kıvamı gerçekten lokum gibi oluyor. Sizin de evinizde kolayca yapabileceğiniz saray sarmasının tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Dolgusu için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt (koyu kıvam istemeyenler 1 su bardağı)

Dış katmanı için:

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Saray sarması tarifi Nasıl yapılır?

Süt ve şekeri derin bir tencereye alın. Üzerine un ve kakaoyu eleyip iyice karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İçine vanilya ve tereyağını ekleyip iyice yedirin ve ocaktan alın. Kıvamının pürüzsüzleşmesi için 5 dakika mikserle çırpın.

Kare ya da dikdörtgen şeklinde büyük bir fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serpip iyice yayın. Üzerine sıcak muhallebiyi döküp iyice yayın. Her tarafının eşit olması için bir spatula yardımıyla üst yüzeyini düzleştirin. 1 saat kadar buzdolabında bekleterek soğuyup katılaşmasını sağlayın.

Diğer tarafa miktarını tercihinize göre ayarladığınız süt ile krem şantiyi iyice çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine yine her tarafı eşit olacak şekilde yayın. Yeniden buzdolabına kaldırarak en az 2 saat dinlendirin.

Buzdolabından çıkardığınız tatlıyı önce ortadan ikiye bölün. Yarımların her birini enine keserek eşit parçalara ayırın. Parçaların her birini kendi üzerine sarıp rulo haline getirip servis tabağına alın. Üzerine arzu ederseniz dövülmüş Antep fıstığı serperek hoş bir sunum elde edebilirsiniz.