GeriÇorba Tarifleri Saray çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saray çorbası tarifi

Saray çorbası tarifi

Saray çorbası, adından da anlayabileceğiniz üzere Osmanlı mutfağına ait bir çorba. Tavuklu ve terbiyeli bu çorbanın adı büyük ama aslında yapılışı oldukça pratik. Siz de çok fazla uğraşmadan, evinizdeki malzemelerle bu enfes çorbayı sofranıza konuk edebilirsiniz. İşte saray çorbasının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs
  • 1 adet tavuk but
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kahve fincanı un
  • Tuz

Saray çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları tencereye alın.

Havuçları soyup 2-3 parçaya bölün ve tavuklara ekleyin.

Tane karabiberleri ve defne yapraklarını da ilave edin.

Üzerine 1 litre su ekleyip tavuklar yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlama suyunu süzüp daha sonra kullanmak üzere kenara alın.

Tavuk etlerini ayıklayıp ufak ufak doğrayın ve onu da kenara alın.

Yoğurt, yumurta sarısı ve unu çorbayı yapacağınız kasede çırpın.

Tavuk suyuyla sulandırıp çırpmaya devam edin.

Limon suyunu ve kalan tavuk suyunu da ekleyin. (Gerekiyorsa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.)

Çorbayı karıştıra karıştıra kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Tavuk etlerini de ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır.

Dilerseniz servis etmeden önce üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. Afiyet olsun…