GeriTatlı Tarifleri Şambali tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şambali tatlısı tarifi

Şambali tatlısı tarifi

Şam tatlısı ve şambaba olarak da bilinen şambali tatlısı, Batı Anadolu'nun en sevilen tatlılarından biri. Bayram zamanı hazırlanan bu nefis tatlı fıstıkla da ayrı güzel oluyor. Şambali tatlısını hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli. Eğer siz de evde şambali tatlısını denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı şeker
  • Limon suyu

Şambali tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurt ve şekeri geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin. 

Hamurunuzun kıvamı biraz katı olacak. Daha sonra hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerini düzeltin.

Tatlınızın fırında her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.

Diğer taraftan da tatlınızın şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. Şerbetiniz kaynayınca limon suyunu da ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve ılınması için bekletin.

Tatlınızı da fırından çıkardıktan sonra ılınmasını sağlayın.

Son olarak ılık tatlınızın üzerine ılık şerbeti gezdirin.

Dilerseniz üzerine fıstık ya da tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...