GeriTatlı Tarifleri Şambali tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şambali tarifi

Şambali tarifi

Şam tatlısı ya da şambaba olarak da bilinen Şambali tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şambali tatlısını evde yapmak isteyenler için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Süslemek için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 200 gram fındık

Şambali tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şekeri çırpın.

Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, kek kıvamında iyice karıştırın.

Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer tarafta şerbetini hazırlayın.

Hamur da şerbet de ılıkken üzerine gezdirin.

Soğuyunca dilimleyip üzerini krem şanti ve fındıkla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...