Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Kolay
Malzemeler
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı hazır sıvı salep
1 su bardağı su
Nasıl Yapılır
Salepli Puding Nasıl Yapılır?
Orta boy bir tencerede pudra şekeri, nişasta, sıvı salep ve suyu karıştırarak, orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında hemen altını kapatın.
Pudingi Şekillendirme
En fazla 20-25 cm çapında, kenarları yüksek bir kabı suyla ıslatın. Fazla suyu dökerek kabı ıslak hale getirin. Sonra salepli karışımı kabın içine dökün ve düzgünce yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Servis Aşaması
Servis yapmadan önce pudingi dilimleyin ve isteğe bağlı olarak pudra şekeri serperek veya pekmez ya da başka bir sosla süsleyerek servis edebilirsiniz.