Salepli su muhallebisi tarifi

Kışın vazgeçilmez içeceği olan salebi muhallebide soğuk olarak tadabilirsiniz...

Salepli su muhallebisi tarifiSalepli su muhallebisi tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı hazır sıvı salep
  • 1 su bardağı su

Nasıl Yapılır
  1. Salepli Puding Nasıl Yapılır?
    Orta boy bir tencerede pudra şekeri, nişasta, sıvı salep ve suyu karıştırarak, orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında hemen altını kapatın.
  2. Pudingi Şekillendirme
    En fazla 20-25 cm çapında, kenarları yüksek bir kabı suyla ıslatın. Fazla suyu dökerek kabı ıslak hale getirin. Sonra salepli karışımı kabın içine dökün ve düzgünce yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  3. Servis Aşaması
    Servis yapmadan önce pudingi dilimleyin ve isteğe bağlı olarak pudra şekeri serperek veya pekmez ya da başka bir sosla süsleyerek servis edebilirsiniz.
  4. Afiyet Olsun! 🍮
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ207 kcal
ŞEKER30 g
YAĞ0 g
PROTEİN2 g