GeriMutfak Tüyoları Salamura yaprak nasıl basılır? Salamura yaprak yapımının püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salamura yaprak nasıl basılır? Salamura yaprak yapımının püf noktaları

Salamura yaprak nasıl basılır? Salamura yaprak yapımının püf noktaları

Salamura ile çeşitli meyve ya da sebzeler daha sonraki aylarda tüketilmek için muhafaza edilebiliyor. Asma yaprağı da bunlardan biri. Tazecik yaprakla hazırlanan zeytinyağlı sarmanın lezzetine doyum olmuyor. Yaprakları salamura yaparak nefis sarmaların keyfini kış aylarında da çıkabilirsiniz. Peki salamura yaprak nasıl basılır? İşte salamura yaprak yapımının püf noktaları...

Güzel bir salamura için malzemenin tazeliği kadar kalitesi büyük önem taşıyor. Dalından yeni koparılmış tazecik yapraklarla harika bir salamura yapabilirsiniz. Ayrıca yaprakların damarsız ve ince olmasına dikkat edin.

Salamura için gerekli malzemeler:

1,5 kilogram taze asma yaprağı
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 su bardağı kaya tuzu
Su

Asma yapraklarını geniş bir tepsiye dizin.

Suyu kaynatın ve içine kaya tuzu ile limon tuzunu ilave edin.

Kaynamış tuzlu suyu yaprakların üzerine dökün. Tepsinin üzerini de başka bir tepsiyle kapatıp 12 saat bekletin.

Daha sonra porsiyonlara ayırıp dilerseniz bağlayın ve bastırarak kavanoza yerleştirin.

Üzerine de aldığı kadar salamura suyunu gezdirin.

Yaprak bağlamak, tüketim sırasında istendiği kadar kullanılmasını kolaylaştırır. Ayrıca küçük kavanozlar da tek kullanım açısından hem işinizi kolaylaştırır hem de yaprakların ömrünü uzatır.

Kavanozdaki havanın iyice çıkması için birkaç gün kapakları gevşek bırakarak havanın çıkması sağlanır. Böylece kapaklarda kabarma olmaz.

Sıkıca kapatılan kavanozlar, bozulmayı önlemek için serin ve karanlık bir saklanmalı.

Dilerseniz yaprakları porsiyonladıktan sonra buzdolabı poşetine doldurabilirsiniz. Daha sonra dikkatli bir şekilde dondurucuya yerleştirip muhafaza edebilirsiniz.

False