GeriEt Yemeği Tarifleri Sakızdırık köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sakızdırık köftesi tarifi

Sakızdırık köftesi tarifi

Her şehrimizin kendine özgü bir et yemeği olduğu gibi Muğla'nın da mükemmel bir et yemeği var: Sakızdırık köftesi. Et ve baharatları güzelce yoğurun ve ızgarada pişirin. İşte bu kadar! Yemeğiniz hazır bile. Sofranızda yöresel bir lezzete yer vermek isterseniz Muğla mutfağından sakızdırık köftesini mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram et
  • 250 gram kuyruk yağı
  • Kimyon
  • Tuz

Sakızdırık köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Eti ve kuyruk yağını satır ile tahtanın üzerinde kıyın.

Daha sonra bir kaseye alın. Üzerine kimyon ve tuz ekleyip yoğurun.

Elinizle çöp şişlere sıkıştırarak sarın.

Köftelerinizi ızgarada, ağır ateşte her iki tarafını da pişirin.

Dilerseniz yanında salata, közlenmiş biber, domates ve soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...