Sakarca mücveri tarifi

Sebze ağırlıklı yemekleriyle bilinen Giresun mutfağından önemli bir lezzetle sizlerleyiz. Giresun’da bolca yetişen, ucu soğana benzeyen ve yeşil sapları olan sakarca bitkisinden hazırlanan mücveri çok seveceksiniz. Bazı bölgelerde çöplüce olarak da bilinen sakarca mücveri nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi aşağıda…

Sakarca mücveri tarifi
Sakarca mücveri tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 1 kilogram sakarca
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Nasıl Yapılır
  1. Sakarcaları iyice yıkayıp, temizleyin.
  2. Ardından kaynamış suya temizlediğiniz sakarcaları atarak haşlayın.
  3. Haşlanan sakarcaları süzün ve sıkıp fazla suyunu giderin.
  4. Sakarcaları ince ince doğrayın.
  5. Mısır unu, tuz ve yumurta ilave edip karıştırın.
  6. Kızgın yağlı tavaya kaşık kaşık yayıp, arkalı önlü kızartın.
  7. Sakarca mücverleriniz hazır.
  8. Afiyet olsun.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ289 kcal
ŞEKER0 g
YAĞ22 g
PROTEİN9 g