Sade gözleme tarifi

Evde kısa sürede hazırlanabilen bu sade gözleme tarifi, yumuşacık dokusuyla hem kahvaltılarda hem de çay saatlerinde mükemmel bir seçenek sunuyor. Mayasız hamuruyla kolayca yoğrulan ve tavada birkaç dakika içinde pişen bu gözleme, pratikliğiyle sofraların en sevilen sıcak atıştırmalıklarından biri. Dilerseniz sade haliyle servis edin, dilerseniz içine patates, peynir ya da ıspanak ekleyerek tarifi zenginleştirin. Şimdiden afiyet olsun!

Sade gözleme tarifi
Sade gözleme tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine sürmek için:

  • 150-200 gram tereyağı
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun oluşturulması
    Unu yoğurma kabına alın, tuzu ekleyin. Ortasını havuz şeklinde açın, ılık suyu ve sıvı yağı ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
  2. Hamura şekil verme aşaması
    Hamurdan eşit miktarda bezeler koparıp merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın.
  3. Pişirme aşaması
    Tavayı ısıtın, gözlemeleri arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
  4. Servis önerisi
    Pişen gözlemelerin üzerine tereyağı sürün, sıcak servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat