GeriSebze Yemeği Tarifleri Rum böreği (Peynirli patlıcan) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rum böreği (Peynirli patlıcan) tarifi

Rum böreği (Peynirli patlıcan) tarifi

Günün her öğünü yenebilen, lezzetine doyum olmayan böreğin çeşitleri konusunda çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Çeşit çeşit malzemelerle her damak zevkine uygun nefis börekler bulmak mümkün. O kadar ki bazen börek olmayan yemeklere bile börek diyebiliyoruz. Bunlardan biri de Rum böreği. Çok sevilen patlıcanla yapılan Rum böreğinin malzemeleri ve tarifi aşağıda. Afiyet olsun…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kemer patlıcan
  • 150 gram lor
  • 2-3 dal dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Rum böreği (Peynirli patlıcan) tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanı alaca soyup 1 santimetre kalınlığındaki yuvarlaklar halinde dilimleyin.

Acısının çıkması için tuzlu suya koyun.

Bu esnada yumurta, peynir, dereotu, nişasta, tuz ve karabiberi karıştırın.

Patlıcanları sudan çıkarıp kağıt havluyla kurulayın.

Peynirli karışımı patlıcanların üzerine küçük tepecikler halinde yerleştirin.

Sıvı yağı tavada iyice kızdırıp patlıcanları yağa atın ve 3-4 dakika kadar kızartın.

Bir kağıt havlu üzerine çıkarıp yağını aldıktan sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun…