GeriBörek Tarifleri Rulo lahmacun böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rulo lahmacun böreği tarifi

Rulo lahmacun böreği tarifi
Tam bir lezzet harikası!

Tam bir lezzet harikası!

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka
Sosu için:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet büyük yumurta
İç harcı için:
  • 300-350 gram kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet sivri biber veya çarliston biber
  • 1 adet büyük kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Rulo lahmacun böreği tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın, üzerine yine doğradığınız biberleri ekleyin biraz elinizle ovun. Bu karışıma baharatları, sarımsağı, tuzu ve kıymayı ekleyin. Üzerine yarım su bardağı su ekleyin ve hepsini yoğurun. (Bu noktada biraz daha su ekleyebilirsiniz.) Sosu için gereken malzemeleri bir kase içinde karıştırın. Yağladığınız tepsiye birinci yufkayı yayın, kenarlarını tepsiden taşırın. Üzerine sıvı malzemeden biraz yayın. İkinci ve üçüncü yufkaya aynı işlemleri yapın. Bütün yufkaların kenarları tepsiden taşmış olmalı. Üçüncü yufkayı serdiğinizde sıvı malzemeyi bitirmiş olacaksınız. Kenarları içe doğru kapatıp bir dikdörtgen oluşturun. Kıymalı iç malzemeyi üzerine elinizle yayarak yerleştirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin. Pişen böreği çıkarın ve biraz soğuyunca rulo yapın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.