GeriPasta Tarifleri Rokoko pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rokoko pasta tarifi

Rokoko pasta tarifi

Çok hızlıca yapabileceğiniz rokoko, derin dondurucuda bekletilmesi gereken bir pastadır. Akşam kahvelerinin muhteşem bir eşlikçisi olan bu pastayı her yiyen çok sevecek. Birkaç saat içinde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz rokoko tarifi…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 paket kakaolu bisküvi
  • 1,5 bardak süt
  • 400 gram krema
  • 500 gram kaymaklı dondurma
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 20 adet beze

Üzeri için:

  • Çilek

Rokoko pasta tarifi Nasıl yapılır?

Fındıkları teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şekerle kavurun.

Bisküvileri toz haline getirin ve1 bardak süt ile ıslatın.

Bisküvileri derin bir yuvarlak kalıbın dibine bastırarak taban yapın.

Bezeleri bir kaseye ufalayın.

Çukur bir kapta kremayı 3 yemek kaşığı pudra şekeriyle çırpın.

Bezeleri ve vanilyayı karışıma ekleyip tekrar karıştırın.

Bisküvilerin bulunduğu kalıba yavaşça dökün.

Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın.

Fındıkların üzerine hafifçe yumuşattığınız kaymaklı dondurmayı yayın.

Buzlukta 3 saat bekletin

Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın.

Üzerini çilek ile süsleyin.

Afiyet olsun.