GeriSebze Yemeği Tarifleri Ratatouille (Ratatuy) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ratatouille (Ratatuy) tarifi

Ratatouille (Ratatuy) tarifi

Ratatouille (Ratatuy) Fransız mutfağının dünyada en tanınmış yemeklerinden biri. Bizim türlümüz gibi birkaç basit sebzeyle yapılabilen bu ekonomik yemek, yokluk zamanlarında ortaya çıkmış ve çok sevilmiş. Tüm dünyanın severek izlediği bir animasyon filmine de isim olan ratatouille’un sırrı sebzelerinin incecik ve aynı boyutlarda kesilmiş olması. Peki ratatouille nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 dal taze biberiye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Ratatouille (Ratatuy) tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.

Tuzlu suda 15 dakika kadar beklettiğiniz patlıcan dilimlerini süzüp kurulayın.

Kabakları ve domatesleri de aynı şekilde dilimleyin.

Tüm sebzeleri derin bir kaseye alıp zeytinyağı, tuz ve baharatları üzerine ekleyin ve harmanlayın.

Varsa döküm tavayı yoksa fırın kabını yağlayıp sebze dilimlerini patlıcan-kabak-domates sırasıyla birbirinin üzerini kısmen kapatacak şekilde dizin.

Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.

25-30 dakika kadar pişirdiğiniz ratatouille’u sıcak servis edin. Afiyet olsun…